Даниел Мартин спечели шестия етап, Ван Авермат запази жълтата фланелка (видео)

OFFNews 12 юли 2018 в 19:10 2310 0

Състезаващият се за "UAE Team Emirates" Даниел Мартин спечели шестия етап от колоездачната обиколка на Франция - между Брест и Мюр дьо Бретан с дължина от 181 километра.

Ирландецът измина най-бързо разстоянието за 4 часа, 13 минути и 43 секунди. Втори с изоставане от една секунда финишира французинът Пиер-Роже Латур (AG2R La Mondiale). Tрети остана испанският ветеран Алехандро Валверде с пасив от три секунди.

Днешният етап предложи три изкачвания от трета категория и едно от четвърта, което след вчерашния сравнително труден етап определено затрудни колоездачите. Това бе най-видно в края на етапа при изкачването на Мюр де Британ, когато настъпиха и първите сериозни разкъсвания в основната група. Преди това на няколко пъти имаше атаки от отделни състезатели, но в крайна сметка те не доведоха до нищо сериозно.

При навлизане в решителните километри, които бяха финална обиколка от 19 км около Мур дю Бретан водещите отбори хванаха бегълците. Това позволи на Том Скуинш (Trek–Segafredo) да премине пръв през изкачването от трета категория, с което взе две точки и си гарантира фланелката за най-добър катерач. В бонус спринта пък втори премина Герант Томас, взимайки две секунди за класирането.

Том Дюмулен (Sunweb) имаше спукана гума само 5 км преди финала и въпреки усилията на своите съотборници не успя да се върне в групата. Идентичен проблем имаше и Ромен Барде. Въпреки че се върна за малко в групата, в крайна сметка французинът загуби време на финала.

Лидерът в генералното класиране Грег ван Авермат от Белгия завърши на 12-а позиция и ще запази жълтата фланелка и за утрешния седми етап. Втори в класирането обаче излезе британецът Гераит Томас, който изостава с 3 секунди от Ван Авермат.

Трети в общото подреждане е американецът Тиджей ван Гардерен, който изостава с 5 секунди от Ван Авермат. Четирикратният победител в Тура Крис Фрум приключи 18-и днес и вече изостава на 1 минута и 2 секунди от лидера Ван Авермат.

В утрешния седми етап колоездачите ще изминат 231 километра от Фужер до Шартр, като това ще бъде и най-дългият етап в турнира за Тура за тази година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови