Денис спечели часовника, а Йейтс запази розовата фланелка

OFFNews 22 май 2018 в 22:19 1824 0

Състезателят на ВМС Роуън Денис от Австралия спечели единственото бягане по часовник от тазгодишното издание на Обиколката на Италия, а временният лидер Саймън Йейтс запази розовото трико на водач в класирането.

Етапът от 34,2 км между Тренто и Роверето се проведе след почивния ден в Джирото и се очакваше в него Крис Фрум и Том Дюмолен да направят всичко възможно да съкратят аванса на Йейтс.

Очаквано най-добър резултат даде лидерът на ВМС Денис, който с днешния резултат се изкачи от 11-о на 6-о място във временното класиране. Втори резултат даде Тони Мартин от Катюша-Алпесин, а миналогодишният победител Дюмулен оформи тройката.

Йейтс показа феноменален за катерач резултат, като изостана само на 1,37 минути от победителя Денис. Така той удържа розовата фланелка, като има преднина от 58 секунди пред Дюмулен преди последната серия планински етапи.

Трети върви италианецът Доменико Поцовиво от ТВМ. Утре предстои транзитен етап между Рива дел Гарда и Изео, който ще даде възможност на състезателите да си починат след днешния часовник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови