Еквадорец триумфира в четвъртия етап, Роглич оцеля след масово падане и остана лидер

OFFNews 14 май 2019 в 20:13 2019 0

Състезаващият се за "Movistar" Ричард Карапас бе най-бърз в четвъртия етап на Обиколката на Италия. Еквадорецът спечели днешната 235-километрова отсечка между Орбетело и Фраскати, спирайки хронометрите с време 05:58:17 часа.

Карапас се наложи в малка група с още шест колоездачи в най-трудния финал от началото на надпреварата и започна рано финалния си спринт, оставяйки зад себе си Кейлъб Юън от "Lotto–Soudal" и Диего Улиси (Emirates) в изкачването на отсечката.

Представителят на "LottoNL-Jumbo" - Примож Роглич завърши на 6-о място, но остана начело в генералното класиране. Словенецът носи розовата фланелка от победата в първото преследване по часовник в събота до момента.

Иначе днешното състезание бе белязано от тежко падане. Около шест километра преди края на етапа някои от претендентите за генерално класиране имаха близка среща с асфалта. Роглич беше единственият от големите фаворити, който се измъкна от катастрофата, която раздели колоната на две.

Сред най-големите губещи беше Том Дюмулен от "Sunweb". Холандецът загуби повече от четири минути, след като удари лявото си коляно. Това принуди целия му отбор да се върне, за да му помага, но не успя да покрие загубите на Дюмулен.

Петият етап ще се проведе по 140-километрово трасе между Фраскати и Терачина. В него има няколко изкачвания, но финалът е подходящ за спринтьорите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови