Елитът на планинското колоездене мери сили в Пампорово през уикенда

OFFNews 15 юли 2020 в 18:01 5616 0

От 16 до 19 юли ще се проведе шестото поредно издание на едно от най-големите и дългоочаквани колоездачни събития в България - Пампорово Байк Фест 2020.

По време на събитието ще се проведе първото състезание от „Виваком Даунхил Серии“ за годината и трети кръг от Детските серии по спускане. До момента за участие в събитието са записани над 120 човека от всички краища на България, както и представители от Франция, Гърция, Турция, Румъния и Сърбия.

Събитието е част от календара на Международния Колоездачен Съюз и ще носи точки за световната ранглиста. Трасето за спускане под връх Снежанка е с дължина близо 2 км и е едно от най-атрактивните и предизвикателни в страната и гарантира един силен старт на състезателните серии по спускане в планинското колоездене.

Основен акцент за събитието тази година е, че финалите на състезанието в неделя ще бъдат излъчвани на живо в интернет от 12 камери по трасето.

Подобно нещо се случва за първи път в страната ни, а целта е то да достигне до максимален брой хора, които да съпреживеят емоциите и адреналина дори дистанционно.

Прякото включване ще започне точно в 14:30 на фейсбук страниците на Вело Парк Пампорово и Виваком Даунхил Сериите. Участниците в състезанието ще бъдат разделени в общо 8 категории, а организаторите гарантират пълно спазване на всички противоепидемични мерки, необходими за безопасността на всички състезатели.

С началото на Пампорово Байк Фест на 16-ти юли и заработването на лифтовете, ще бъде даден и официален старт на „байк“ сезона във Велопарк Пампорово - най-големия специализиран парк за планинско колоездене в България и региона . Парка предлага голямо разнообразие от трасета и маршрути за планинско колоездене с различни нива на трудност и обща дължина от над 35 км.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови