Естебан Чавес триумфира в 19-ия етап на Джирото, Карапас продължава да е лидер

OFFNews 31 май 2019 в 20:44 1752 0

Колумбийският колоездач на "Мичълтън Скот" Естебан Чавес спечели първата си победа от повече от година, след като триумфира в 19-ия етап от Обиколката на Италия. Етапът бе с дължина от 151 километра между Тревизо и Сан Мартино ди Кастроца. 

Чавес предприе решителна атака около 3 километра преди последното изкачване и премина финалната линия с време от 4 часа, 1 минути и 31 секунди.

Втори, на 10 секунди от Чавес, остана италианецът Андреа Вендраме от отбора на Андрони, а Амаро Антунеш от CCC финишира трети с изоставане от 12 секунди. В групата на фаворитите отново не се случи нищо интересно, което бе добре дошло за лидера в генералното класиране Ричард Карапас.

Еквадорецът остана на 6:29 минути от днешния победител, на колкото финишираха Примож Роглич и Винчецо Нибали. Така преднината му пред Нибали от 1:54 минути се запази, както и тази пред Роглич - 2:16 минути. До края на Джирото остават два етапа, а ако Карапас удържи аванса си ще се превърне в първия еквадорец печелил толкова голяма обиколка.

Следващият етап е в събота, а състезателите ще трябва да преминат 194 километра - от Фелтре до Монте Авена. Трасето включва 3 височини от първа и две от втора категория, а общата денивелация е 5 500 метра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови