Фрактура на гръбначен прешлен принуди Винченцо Нибали да приключи с Тура

OFFNews 20 юли 2018 в 13:07 2106 0

Италианецът Винченцо Нибали (Bahrain–Merida) се отказа от по-нататъшно участие в 105-ото издание на колоездачната обиколка на Франция заради счупени гръбначни прешлени.

33-годишният Нибали, който е четвърти в генералното класиране, падна малко преди края на 12-ия етап от Тура по време на изкачването на Алп Д'Юез, след като каплата му се оплете в лентата за носене на фотоапарата на стоящ прекалено близо до трасето зрител.

Въпреки падането, при което загуби повече от минута и получи две счупвания, Нибали успя да завърши етапа и финишира на само 13 секунди зад победителя Гераинт Томас (Sky).

"Скенерът потвърди нашите страхове и Винченцо трябва да се откаже от Тура. Той няма разместване на прешлена, но няма да може да кара велосипеда си в следващите 15 дни", каза докторът на "Bahrain–Merida" Емилио Мани.

Нибали беше четвърти в генералното класиране на 2.37 минути зад Томас. Италианецът записа силен сезон, като основната му цел беше да се бори за победа в Тура.

"Не знам какво се случи при падането, не мога да кажа дали някой има вина. Пътят беше много тесен, пред мен имаше мотоциклети, а Фрум атакува. Аз опитах да го последвам, но имаше гъст дим от факли, не видях какво стана, но се намерих на земята", каза Нибали след етапа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови