Французин поднесе изненадата в 17-ия етап на Джирото, Карапас остава лидер

OFFNews 29 май 2019 в 21:43 2024 0

Състезаващият се за "Ag2r-La Mondiale" Нанс Петерс стигна до изненадваща победа в 17-ия етап от колоездачната обиколка на Италия.

Французинът измина 181-километровото разстояние от Комецадура до Антхолц-Антерселва с време 04:41:34 часа. Така Петерс записа първи успех в голяма обиколка в професионалната си кариера.

Петерс дъпна още в началото на етапа заедно с голяма група и показа много силна воля и здрави крака на последната височина, пресичейки финалната линия с убедителна преднина от 1:34 минута пред втория Естебан Чавес (Mitchelton–Scott) и 1:51 пред третия Давиде Формоло от "Bora–Hansgrohe".

Временният лидер в генералното класиране Ричард Карапас (Movistar) пък завърши с основната група заедно с двамата си големи съперници за "розовата фланелка" - Винченцо Нибали от "Bahrain–Merida" от  и словенеца Примож Роглич (LottoNL-Jumbo).

По този начин южноамериканецът остава в розово преди последните четири етапа, като има преднина от 1:54 минути пред италианеца и 2:16 минути пред Роглич.

В четвъртък предстои 18-ия етап от "Джирото", който е равнинен и едва ли ще доведе до сериозни размествания на върха в класирането. Надпреварата стартира в 14:00 часа българско време.

Състезателите ще изминат 222 километра от Валдаора до Санта Мария ди Сала, като ще трябва да изкачат само една височина от четвърта категория на 118-ия километър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови