Фрум изпитал нечовешки болки, ударът в стената бил с 65 км/ч

OFFNews 13 юни 2019 в 09:42 4397 0

Четирикратният победител в Тур дьо Франс Крис Фрум пострада тежко в навечерието на най-голямото състезание в шосейното колоездене и няма да може да се опита да спечели пета титла.

Британецът се блъсна с висока скорост от порядъка на 60-65 км/ч в стена по време на опознавателна обиколка преди бягането по часовник в критериума Дофине. Той е със счупена бедрена кост, има фрактури на таза и ребрата.

Според медицински специалисти болките, които е изпитал са били нечовешки. Главният хирург ортопед на Тур дьо Франс изрази мнение, че британецът е претърпял и голяма кръвозагуба от около 1-1,5 литра кръв.

Фрум беше транспортиран с хеликоптер в болница, а в негово отстъствие профилът му в Туитър беше поет от неговата съпруга и мениджър Мишел. Последната информация от нея е, че той е в хирургията, където се извършват операции на многобройните му счупвания. Информацията е от 21 часа в сряда, като Мишел Фрум обещава да публикува ново съобщение на сутринта, когато има повече информация.

Случилото се с Фрум е огромна трагедия за него и лишава Тур дьо Франс от един от фаворитите за победа. От отбора му INEOS застанаха плътно зад него в този труден момент и гарантираха, че ще окажат пълно съдействие за лечението и възстановяването.

В негово отсъствие се очаква лидерската роля да поеме Герайнт Томас, който спечели Тура преди година.

Травмата на Фрум е най-сериозната в досегашната му кариера. Другите по-сериозни инциденти с него са през 2014 година, когато пада по време на петия етап на Тур дьо Франс и чупи китка, след като вече е падал три пъти в течение на състезанието. Той не може да продължи и така сдава короната, която е спечелил в предишната година.

През 2015 година по време на 11-ия етап на Обиколката на Испания По време на единадесетия етап след падане, Фрум се блъска в дървена бариера малко преди началото на последното изкачване за деня.

Въпреки това той завършва етапа, но на следващия ден трябва да напусне състезанието, след като се установява, че има счупване на кост в ходилото на десния крак. Това слага край на сезона му, а през следващата година се завръща отново силен и печели Тура за втори път в кариерата си.

"Крис трябва да се върне по-силен отвсякога", коментира съотборникът му Воут Поелс, който е станал свидетел на сблъсъка му в стената. По думите му силен порив на вятъра е отклонил Фрум от траекторията и е последвал удара.

Феновете на колоезденето обаче са уверени, че инцидентът няма да повлияе на решимостта му да се опита да грабне мечтаната пета титла от Тура и да се присъедини към елитния клуб от едва четирима колоездачи, които са успявали да постигнат това преди него (б.р. с голямото изключение на Ланс Армстронг, чийто седем титли бяха отнети).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови