Фулсанг спечели 16-ия етап на Вуелтата, без промени на върха

OFFNews 09 септември 2019 в 21:09 1958 0

Датчанинът Якоб Фулсанг (Astana) постигна първата си етапна победа в голяма обиколка, след като триумфира в 16-ия състезателен ден на Вуелтата.

Той измина за 4 часа, 1 минути и 22 секунди 144,4-километровото разстояние от Правиа до Алто де ла Кубия и остави на 22 секунди зад себе си втория Тао Джоджеган Харт от Team Ineos. Трети в днешния етап завърши испанецът Луис Леон Санчес, който бе по-бавен с 40 секунди от Фулсанг.

Водачът в генералното класиране на Обиколката на Испания Примож Роглич от Jumbo-Visma имаше известни трудности, но дори и те не успяха да му попречат да увеличи преднината си пред втория Алехандро Валверде от Movistar.

Словенецът завърши заедно с групата, водена от сънародника му Тадей Погачар на 5:58 минути от Фулсанг, докато Валверде изостана с още 23 секунди от тях.

Така в новото временно генерално класиране води Роглич с аванс от 2:48 минути пред Валверде и 3:42 минути пред Погачар.

Четвърти на 3:59 минути остава Мигел Анхел Лопес, а челната шестица се допълва от поляка Рафал Майка и колумбиеца Наиро Кинтана, които обаче са на повече от 7 минути и половина зад лидера.

Във вторник е последният почивен ден за състезателите, а в сряда предстоя равнинен етап от 219,6 километра от Аранда де Дуеро до Гуадалахара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови