Идеята за Тур дьо Франс без зрители среща съпротива

OFFNews 29 март 2020 в 16:48 3878 0

Идеята на френския министър на младежта и спорта Роксана Мъръчиняну за провеждането на култовото колоездачно състезание Тур дьо Франс без зрители вече среща съпротива.

Администраторката посочи този вариант като възможен в условията на пандемия от коронавирус, но крайното решение дали ще има Тур, кога и при какви условия предстои да бъде обявено от организаторите от ASO на 15 май.

Многото от кметовете на градовете, които приемат етапи от Тура вече изразиха становище, че е по-добре състезанието да бъде отложено или да не се проведе, отколкото да бъде избран този компромисен вариант.

Раздвоен е и френският ас Жулиен Алафилип от Deceuninck-Quick-Step. Миналата година той спечели два етапа и носи жълтата фланелка на лидер две седмици, като прикова вниманието на нацията, а в крайна сметка остана пети в крайното класиране.

"Ще приемем всяко решение, но си признавам, че ще участвам с натежало сърце в Тур без публика. Това ще бъде като световно по футбол без зрители. Не искам да си представям дори. Феновете дават колорита на Тура, без тях няма да е същото. За мен е по-добре да бъде отложен или дори да не се проведе", коментира Алафилип.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови