Италианец спечели в дъжда най-дългия етап от Вуелтата

OFFNews 05 септември 2018 в 19:03 1944 0

Италианецът Алесандро де Марки спечели 11-ия и най-дълъг етап от колоездачната обиколка на Испания - 207,8 километра от Момбей до Луинтра.

Състезателят на BMC Racing се справи с тежкия преходен етап за 4 часа, 52 минути и 38 секунди, като остави на 28 секунди зад себе си колумбиеца Джонатан Рестрепо от Katusha-Alpecin и на 59 секунди сънародника си Франко Пелицоти от Bahrain-Merida.

В самия край на етапа колоездачите бяха допълнително затруднени и от проливния дъжд, който се изля, но въпреки това големи размествания след преполовяването на състезанието така и не настъпиха.

Лидер с остава британецът Саймън Йейтс от Mitchelton-Scott, който днес завърши 16-и на 2:02 минути зад победителя. Със същото време, но на 12-а позиция премина и испанецът Алехандро Валверде от Movistar Team, който в общото класиране продължава да изостава от Йейтс с 1 секунда. Трети е съотборникът на Валверде Наиро Кинтана от Колумбия, който има 14 секунди пасив спрямо Йейтс.

В утрешния 12-и етап колоездачите ще трябва да се справят с две височини от трета категория и ще изминат 181,1 километра от Мондонедо до Маньон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови