Йейтс увеличи аванса си на Вуелтата

OFFNews 11 септември 2018 в 20:41 1779 0

Австралиецът Роан Денис от тима на "БМС Рейсинг" спечели бягането по часовник от 16-ия етап на колоездачната обиколка на Испания.

Денис измина 32-километровото разстояние от Сантияна дел Мар до Торелавега за 37:57 минути, като изпревари с 50 секунди завършилите на второ и трето място с равно време Джоузеф Роскопф (САЩ) и Хонатан Кастровиехо (Испания).

Днешният етап се оказа изключително успешен за водача във временното генералното класиране Саймън Йейтс от "Мичелтън-Скот".

Британецът запази фланелката на лидер, след като завърши на 13-о място на 1:28 секунди зад Денис, но изпревари основните си конкуренти.

Вторият в общото подреждане Алехандро Валверде (Испания) загуби още седем секунди спрямо Йейтс и вече изостава с 1:33 минути, а колумбиецът Наиро Кинтана се свлече от трето на четвърто място, след като завърши на 26-о място на 2:10 зад победителя. От това се възползва холандецът Стивън Кройсвайк, който завърши четвърти днес на 51 секунди от Денис и вече изостава само с 52 секунди от лидера Йейтс.

В сряда предстои 17-ият етап във Вуелтата, в който ще бъдат изминати 157 километра от Гечо до Балкон де Биская.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови