Крис Фрум проговори след тежката катастрофа

OFFNews 16 юни 2019 в 09:45 3505 0

Британската звезда в колоезденето Крис Фрум направи първо изявление след ужасяващата катастрофа, която го извади от участие в Тур дьо Франс.

Британецът се блъсна в стена по време на тренировка преди четвъртия етап на критериума Дофине и получи няколко фрактури, включително и на врата, като най-сериозна е на бедрената кост.

Той претърпя шестчасова операция и ще бъде минимум 6 месеца извън колоезденето. Лекарите не бързат с оптимистични прогнози, но самият той е решен да се върне на шосето.

"Първо, искам просто да изкажа огромна благодарност на всички, които ми изпратиха пожелания за възстановяване след катастрофата.

Това очевидно е тежко време, но получавам огромна сила от подкрепата в последните три дни. Тази огромна вълна на подкрепа беше нещо, което никога не съм очаквал. Искам да изкажа моята благодарност към екипа, особено към доктор Ричард Ъшър и неговия медицински щаб, които бяха перфектни след катастрофата.

В допълнение, благодаря много за спешните услуги и на всички в болницата в Роан, които ми помогнаха и ме стабилизираха, както и хирурзите, лекарите и сестрите в университетската болница в Сент Етиен, които направиха повече от необходимото, за което винаги ще съм им благодарен.

Знам какъв късмет имам да бъда тук и колко дължа на всички парамедици и медицинския екип на състезанието. Това е голям удар, но се фокусирам към бъдещето.

Има дълъг път по възстановяването, но това възстановяване започва сега и съм напълно фокусиран да се завърна към най-добрата си форма.

Накрая, искам да благодаря на моята съпруга Мишел и моето семейство. Те са били с мен във всяка стъпка по пътя и тяхната любов и подкрепа ще ме мотивира да се завърна възможно най-скоро", каза 34-годишният Фрум, който се целеше в пета победа на Тур дьо Франс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews