Нова федерация по колоездене кандидатства за лиценз

OFFNEWS 17 юли 2019 в 08:30 2148 0

България вече има федерация по колоездене с президент Драгомир Кузов. В момента са подадени документите за съдебна регистрация на новото сдружение, което ще кандидатства за лиценз пред Министерството на младежта и спорта, информира "24 часа".

Колоезденето изпадна в крика, след като лицензът на Българския колоездачен съйз беше отнет заради дългове. Негов председател беше бившият депутат Евгени Димитров.

Заради настъпилия хаос беше отменена и Обиколката на България, едно от най-старите състезания в Европа за първи път в неговата история.

Съюзът е подал документи за обявяване в несъстоятелност, а сроковете за обжалване на решението за отнемане на лиценза отдавна изтекоха.

Драгомир Кузов е добре познато име в колоезденето.

Той е бивш шосеен състезател, майстор на спорта и е основател и ръководител на най-големия производител на велосипеди у нас DRAG. Член е на комисията по екипировка на Международния колоездачен съюз.

Колоезденето е един от най-популярните спортове в световен мащаб, но у нас върви надолу.

В миналото сме имали огромни успехи в този спорт, като два пъти българи са стигали до шести места на олимпиади - и на шосе, и на писта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови