Ново велотрасе се открива на Витоша

Василен Петров 13 октомври 2022 в 12:54 4011 0

Колоездене

Снимка БТА

Новото велотрасе се намира в близост до едноименната ски-писта

Новото велотрасе, носещо името "Витошко лале", ще бъде открито на 14 октомври, петък, на Витоша. 

То се намира в непосредствена близост до едноименната ски-писта. Клубът СК Райдърс Юнайтед, след дългогодишни усилия, вече официално е осиновител на стара, забравена, намираща се в гората пътечка и след усилена работа, подкрепена от "Витоша ски" - то вече е факт. 

Опитните планински колоездачи ще имат възможността да го изпробват още утре, а също така да ползват безплатно лифт "Витошко лале 1". Лифтът ще бъде оборудван със специални куки за по-оптимално и комфортно превозване на велосипедите до върха. Трасето е с високо ниво на трудност и е подходящо за напреднали колоездачи. Главната идея е то да бъде подходящо както за тренировъчни занятия, така и за провеждането на турнири и състезания на национално и международно равнище.

Дебютните спускания на предстоящото откриване ще бъдат направени от самата световна и европейска шампионка по спускане и лице на фондация "София-европейска столица на спорта" за 2022 година Изабела Янкова, както и от дългогодишния шампион по спускане на България - Стивиан Гатев. 

Официалното откриване е с начален час 10:00. Ще има и кратка церемония на финала на пистата "Витошко лале". През целия на място в близост до трасето ще присъства и един от най-известните фотографи във велосредите- Иван Зарков. Той ще се постарае всички присъстващи освен прекрасни емоции да получат и хубава снимка от откриването.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!