Организаторите на Тур дьо Франс искат да спрат Фрум от участие

OFFNews 03 юни 2018 в 14:44 4211 0

Компанията ASO, която е организатор на най-престижното състезание в шосейното колоездене Тур дьо Франс, ще направи всичко възможно да спре от участие четирикратния победител Кристофър Фрум заради съмненията в употреба на забранени вещества, съобщава "Гадзета дело Спорт".

Според изданието организаторите ще използват правило, според което могат да не позволят участие при съмнение, че състезателят ще нанесе удар върху репутацията на Тура.

Фрум, който наскоро спечели Обиколката на Италия, е разследван за високо ниво на салбутамол, който не е забранен, но до определени нива, които той е превишил двойно в проба, взета по време Обиколката на Испания през 2017 година.

Наскоро президентът на Международния колоездачен съюз Давид Лапартиен сподели, че не очаква решение по сложния казус преди старта на Тура на 7 юли.

Спиране на Фрум по това правило ще бъде прецедент. През 2009 година от ASO се опитаха да попречат на участието на белгиеца Том Буунен заради положителна проба за кокаин, но от олимпийския комитет на Франция отмениха решението на организаторите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!