Пловдивчанин се оказа най-бърз на Дунав Ултра

OFFNews 29 август 2022 в 22:13 13513 0

Дунав Ултра

Снимка Дунав Ултра

Богдан Кирчев

Пловдивчанинът Богдан Кирчев се оказа най-бърз в тазгодишното издание девето на най-популярния веломаршрут на Балканите "Дунав Ултра".

Той преодоля преди всички разстоянието от Видин до село Дуранкулак в Добруджа или казано в цифри - 700 км по поречието на река Дунав. Близо 160-те участника преминаха по маршрута, който обхвана 110 населени места.

На финала кметовете на Община Шабла Мариан Жечев и на Дуранкулак Веселин Йорданов приветстваха най-бързия колоездач в тазгодишното издание Богдан Кирчев.

Кметовете благодариха на Кирчев и на неговия приятел Георги Попгеоргиев, който колоездеше през цялото време с него, за приноса им към популяризирането на Община Шабла, Добруджа и маршрута "Дунав Ултра".

За изключителното си представяне и според традицията, участниците получиха "Дунав Ултра Сертификати" от Борис Бегъмов - създател на "Дунав Ултра".

Събитието се проведе с подкрепата на: Министерство на Туризма и общините: Видин, Мизия, Оряхово, Долна Митрополия, Гулянци, Никопол, Белене, Две Могили, Русе, Силистра, Генерал Тошево и Шабла. Проектът е сред водещите инициативи за развитие на туризма по поречието на Дунав, подкрепени на Фондация Америка за България. Министерството на туризма, общини и колоездачи се обединяват с една обща цел - популяризиране на населените места по северната граница на България, чрез веломаршрута "Дунав Ултра".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови