Почина легендата в колоезденето Раймон Пулидор

OFFNews
15 ноември 2019 в 12:22 | 2718 |0

Едно от големите имена в колоезденето - Раймон Пулидор, почина на 83-годишна възраст. Той е издъхнал в болницата в Сен Леонар де Ноблат във Франция, където е настанен преди 30 дни заради проблеми с дишането и бъбреците.

Пулидор ще остане в историята като един от най-харизматични и обичани колоездачи в историята, въпреки че никога не печели най-големите състезания в спорта.

Съперничеството му с Жак Анкетил и по-късно с Еди Меркс, става нарицателно за 60-те и 70-те години, като цели осем пъти е на подиума на най-добрите трима в "Тур дьо Франс", без да успее да триумфира като победител.

Публиката обаче го обича, кръщава го галено Пупу, а с годините се появява и прякор, който Раймон също си харесва - Вечният втори.

Той печели няколко големи еднодневни класики като Милано - Сан Ремо и Обиколката на Валония, взима и медели за Франция от Световни първенства по шосейно колоездене.

Има 7 етапни победи на "Тура" и е първият състезател, проверен за допинг на Обиколката на Франция. Пише няколко автобиографии, като една от тях е с предговор от Анкетил, а друга - от Меркс.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !