Сам Бенет спечели в спринта на "Имола"

OFFNews 17 май 2018 в 20:27 1974 0

Ирландският спринтьор от отбора на BORA Сам Бенет финишира пръв под дъжда на "Имола" в 12-ия етап на Обиколката на Италия.

Бенет се намеси в битката за етапния успех километър преди финала, когато изглеждаше, че за успеха ще се борят словенецът Матей Мохорич и Карлос Бетанкур, които се бяха откъснали от основната група, като бяха отразили няколко неуспешни атаки на Тим Веленс, Роуън Денис и Диего Улиси.

Няколкостотин метра преди финала на легендарната писта на Формула 1, Бенет се изравни с бегълците и атакува неочаквано за останалите спринтьори, които не вярваха, че той ще рискува толкова рано. Ирландецът обаче беше запазил необходимите сили и записа втора етапна победа, като се изравни с лидера Саймън Йейтс и Елия Вивиани по брой успехи в 101-ото издание на Джирото.

В генералното класиране не настъпиха някакви промени. Йейтс от тима на Mitchelton-Scott води с общо време 51:57.55 часа, а на 47 секунди зад него върви Том Дюмулен от Sunweb. Трети на 1,04 минути върви Тибо Пино от Groupama-FDJ.

Утре предстои 13-ия етапс дължина 180 км и една единствена височина от четвърта категория, като отново се очаква победата да си разпределят спринтьорите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови