Спасиха палеца на Крис Фрум

OFFNEWS 08 септември 2019 в 21:44 2019 0

Продължават неволите за четирикратния победител в Тур дьо Франс Крис Фрум. Звездата на Инеос, който пропусна Тур дьо Франс след зверска катастрофа в навечерието на надпреварата, е посетил по спешност болница. При битов инцидент колоездачът почти е бил отразял левия си палец. 34-годишният Фрум качи снимка от болницата, като вече се усмихваше.

“По глупав начин се порязах дълбоко с кухненски нож. Подложих се на операция за възстановяване на сухожилието. Това определено не е моята година, нямам търпение за 2020”, написа Фрум в Туитър.

Междувременно американецът Сеп Кус от Jumbo-Visma спечели 15-ия етап от Вуелтата на Испания, който беше с дължина 154.4 километра от Тинео до Пуерто дел Асебо. Това е първа победа за Кус в Гран Тура изобщо, след като завърши първи с време 4 часа, 19 минути и 4 секунди.

Водачът в генералното класиране на колоездачното състезание Примож Роглич (Jumbo-Visma) издържа поредния голям тест и запази лидерската си позиция, като води с повече от 2 минути за червената фланелка.

Етап номер 15 предложи четири изкачвания от първа категория, като финалната определи и класирането в днешния етап. Роглич оцеля при няколко атаки от различни претенденти за победата, включително и на Алехандро Валверде, чиято цел беше основно да стопи преднината му.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови