Топ 5 на трансферните разочарования през сезон 2018 в колоезденето

Донислав Донев 14 ноември 2018 в 13:03 4500 0

Във всеки спорт има несполучливи трансфери на състезатели и колоезденето не е изключение. Тазгодишният му сезон бе изключително интересен и няколко имена блеснаха, но други не оправдаха очакванията. Ето Топ 5 на най-големите разочарования в колоезденето:

1. Марсел Кител (от "Quick-Step" в "Katusha-Alpecin")

Кител бе на върха на света през миналата година. Сега германецът завърши сезона на 14-о място в световната ранглиста. Марсел подписа с "Katusha-Alpecin" в началото на 2018 година и спечели скромните две състезания, борейки се стане лидер на отбора. Това обаче не се случи, тъй като германецът се разболя и не участваше в състезания през август.

2. Фабио Ару (От "Astana" в "Еmirates")

Италианецът претърпя пълен провал и определено не показа възможностите, за които бе загатнал преди това. През 2012 Ару подписа професионален договор с "Astana" и допринесе за триумфа на Винченцо Нибали за триумфа му на Обиколката на Италия през 2013. Като състезател на "Emirates" през тази година италианецът контузи крака си по реме на Обиколката на Каталуния и се завърна за Tour of the Alps, завършвайки на 6-о място в надпреварата.

Последва нов тежък удар за колоездача. Ару падна тежко по време на 9-ия етап на Gran Sasso d'Italia, което го принуди да се откаже в 19-ия кръг на състезанието. Лошият късмет за италианеца продължи и при Обиколката на Испания. Блокирана верига на колелото му предизвика нова тежка среща с асфалта и той завърши в Мадрид на 23-о място.

3. Уорън Баргил (От "Sunweb" в "Fortuneo-Samsic")

Трансферът на Баргил е един от най ударните за сезона. Французинът спечели два етапа на Обиколката на Франция през 2017, но след това се отказа от Тура. Преминаването му във "Fortuneo-Samsic" като че ли бе крачка към неговото преоткриване на потенциала, но това така и не се случи. Най-доброто представяне на Баргил през тази година бе 14-о място в един от етапите на Тур дьо Франс.

4. Луис Мейнтес (От "Emirates" в "Dimension Data")

Мейнтес започва кариерата си в "Dimension Data", след това "MTN-Qhubeka", а през 2013 е определен като евентуален първи африкански победител в Обиколката на Франция. След като завърши на 10-о място в 2015 Vuelta a Espana, Луис напусна своя "домашен" отбор и отиде в италианския "Lampre-Merida", който впоследствие стана "Emirates".

С него Мейнтес завърши на осмо място в Тура. Завръщането му в "Dimension Data" в началото на този сезон бе обявено за тригодишен проект, в който африканецът трябва да завърши на върха на подиума в бъдеще. Многото проблеми, които съпътстваха отбора през тази година обаче провалиха всички планове за 26-годишния състезател.

5. Едуард Тену (От "Trek-Segafredo" в "Sunweb")

След трансфера си Тену бе определен за лидер на "Sunweb". Впоследствие, двугодишният договор между двете страни бе прекратен по взаимно съгласие. От отбора публикуваха прессъобщение, което гласеше, че "Sunweb" и Тену имат "различни виждания за спорта".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови