Тур дьо Франс няма да започне в срок, Макрон удължи забраната за спортни прояви до средата на юли

OFFNews 14 април 2020 в 09:50 4301 0

Президентът на Франция Еманюел Макрон удължи извънредното положение в страната до 11 май. Спортни и други масови събития, които могат да съберат повече от 100 души на едно място няма има поне до средата на юли.

Това поставя под сериозна въпросителна подновяването на мачовете в Лига 1, въпреки че при всички положения това би се случило при закрити врати.

Със сигурност пропада стартът навреме на колоездачния Тур дьо Франс, който бе предвиден за края на месец юни до средата на юли, както и Гран при на Франция във Формула 1 на пистата "Пол Рикар" на 28 юни.

"Здравната ни система е под напрежение, вирусът не е под контрол. Трябва да продължим усилията. Ето защо удължаваме времето на строгите мерки до 11 май.

Това е единственият начин за забавяне разпространението на вируса. Основните фестивали и събития с много публика няма да могат да се проведат поне до средата на юли", каза Еманюел Маркон в специално изявление пред нацията, общо трето от началото на кризата с коронавируса.

Организаторите на Тура все още не са обявили какво ще предприемат. Със сигурност те отхвърлят вариант за провеждане на състезанието без публика.

"Турът е символ на Франция и няма да се състои при закрити врата", отсече шефът на надпреварата Кристиан Прюдом.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews