Тур дьо Франс ще има, но без зрители

OFFNews 26 март 2020 в 18:08 3259 0

Тазгодишното издание на Тур дьо Франс все още може да се проведе по план през юли, разкри спортният министър на Франция Роксана Мъръчиняну.

Всички колоездачни състезания в страната са спрени поради мерките за ограничение разпространението на коронавируса, но според Мъръчиняну все още съществува възможност най-престижната колоездачна обиколка в света да се проведе, но без публика.

"В момента се обсъждат различни варианти, но все още е твърде рано за окончателно решение. Има време за всичко. В момента, имаме по-спешна битка, която трябва да водим. Нека насочим всичките си усилия към това препятствие, преди да преминем на следващото.

Икономическият модел на Тур дьо Франс не е базиран на продажба на билети, а на телевизионни права. В този период на самоизолация, всеки е нащрек и отговорен за действията си.

Всеки разбира предимствата от това да остане в дома си и следователно да предпочете телевизионното шоу пред това на живо. На последно място, няма да бъде толкова наказуемо, след като може да гледаме Тура по телевизията", каза Мъръчиняну пред "France Bleu".

Отлагането на олимпийските игри в Токио с една година позволява на Тур дьо Франс да отложи старта на състезанието. През тази година Тура трябва да започне със седмица по-рано от обичайното именно заради олимпиадата.

По предварителен план 107-ото издание на Обиколката на Франция стартира на 27 юни в Ница и ще завърши на 19 юли в столицата Париж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови