В Инеос вярват във Фрум

OFFNews 07 януари 2020 в 14:34 4034 0

Шефът на Инеос Дейв Брайлсфорд вярва, че Крис Фрум може да се завърне и да се бори за титлите в големите обиколки, независимо от информациите, че се възстановява по-бавно от очакваното и се нуждае от още операции.

Брайлсфорд вярва, че завръщането на Фрум не трябва да бъде отписвано след тежкия инцидент в часовника на Критериум до Дофине през юни, който го остави с няколко счупени кости.

В неделя Фрум написа в Туитър следното относно рехабилитационния си процес: „Надявам се, че ще се възстановя напълно, за последно бях на тренировъчен лагер в началото на декември. Възстановяването ми върви по план и се насочвам към следващия ми тренировъчен лагер в четвъртък“.

„След инцидента, Крис работи невероятно усърдно. Той влага целия си куржа и решителност в тренировките, които го доведоха до седем титли от Тура, за да бъде готов за новия сезон", каза пред Gazzetta dello Sport Брайлсфорд.

Четирикратният шампион от Тур дьо Франс получи фрактури на прешлени, бедрата, лакътя, бедрената кост и гръдната кост, като след това се подложи на няколко операции.

„Никой не трябва да подценява Фрум. Той и Инеос ще направят всичко възможно, за да са готови за старта на Тур дьо Франс в Ница на 27 юни, събота", каза още шефът в Инеос.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови