Вивиани с втора етапна победа на Вуелтата

OFFNews 04 септември 2018 в 20:31 1892 0

Италианецът Елиа Вивиани от отбора на Quick-Step Floors постигна втора етапна победа в тазгодишното издание на колоездачната Обиколка на Испания и общо шеста в големите обиколки през 2018 година.

Вивиани, който спечели четири етапа в Обиколката на Италия, триумфира в десетия основно равнинен етап на Вуелтата от Саламанка до Фермосейе, като преодоля дистанцията от 177 километра за 4:08.08 часа. Той изпревари във финалния спринт Петер Саган (Словакия; Бора) и сънародника си Джакомо Ницоло от Trek-Segafredo.

Водачът в генералното класиране Саймън Йейтс (Великобритания; Mitchelton-Scott)) имаше проблеми със спукана гума, но успя да навакса и завърши в основната група. Така Йейтс запази лидерската си позиция с общо време 41:03.00 часа, като остана със секунда аванс пред представителя на домакините Алехандро Валверде от Movistar Team.

Трети на 14 секунди остана колумбиецът Найро Кинтана (Movistar Team), който също трябваше да сменя спукана гума по време на етапа, но не допусна допълнително изоставане. С второто си място днес Саган излезе начело в класирането за зелената фланелка. Той събра 83 точки и поведе с две пред Алехандро Валверде.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови