Вивиани спечели 4-ия етап на Тура и взе липсващата победа

OFFNews 09 юли 2019 в 20:28 1982 0

Италианецът Елиа Вивиани от отбора на Deceuninck-Quick Step оправда предварителните очаквания и спечели четвъртия етап на Тур дьо Франс. Той преодоля дистанцията от 213,5 км между Реймс и Нанси за 5 часа, 9 минути и 20 секунди.

Втори със същото време завърши норвежецът Александър Кристоф от UAE-Team Emirates. Трети е Кейлъб Юън от Lotto Soudal.

Французинът Жюлиен Алафилип от Deceuninck - Quick-Step запази жълтата фланелка на временен лидер, като времето му е 14 часа, 41 минути и 39 секунди. Миналогодишният победител Герант Томас от Team Ineos върви 7-и с изоставане от 40 секунди. Днешното състезание бе белязано и с падането на състезателя на "Cofidis" Пиер-Люк Перишон, който се блъсна в знак на пътя.

Иначе в Нанси Вивиани спечели първата си етапна победа в Тура при второто си участие. Спринтьорът има пет победа в етапи в Джирото и три на Вуелтата.

С успеха във финалния спринт в Нанси той взе реванш за първия етап в Брюксел, когато не успя да се качи дори на подиума, а победата грабна холандеца Майк Тюнисен от Jumbo-Visma. Той предприе атаката си 150 метра преди финала и успя да изпревари Кристоф и Юън.

"Взех победата, която ми липсваше. Не се получи в първия етап, но не може да имаш всичко в живота. Сега имам нова цел - да спечеля последния етап в Париж, който е много престижен.

Преди това ще се опитам да взема и седмия, но да не забравяме, че имаме да пазим и жълтата фланелка. Радвам се, като гледам щастливите лица на всички в екипа", коментира Вивиани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови