Все по-вероятно изглежда отлагането на Тур дьо Франс

OFFNews 11 април 2020 в 21:25 3815 0

Организаторите на Тур дьо Франс се концентрират по-скоро върху отлагане на тазгодишното състезание, отколкото на отмяна поради пандемията от коронавирус, според мейл, видян от Ройтерс, който бе изпратен до издателите на официалната Тур програма.

Основният издател на Обиколката на Франция заяви в съобщението, че „замразява административните аспекти на нашето сътрудничество“ преди най-престижната колоездачна обиколка, която трябва да се проведе по програма между 27 юни-19 юли.

"Непредсказуемата природа на глобалната криза, в която се намираме всички, означава, че трябва да сме търпеливи преди да има официално изявление от страна на организаторите на Тура ASO относно състезанието през 2020, имайки предвид, че настоящият фокус е по-скоро върху отлагане за по-късен етап през лятото, отколкото отмяна“, пише до издателското звено на вестник L‘Equipe, което е собственост на същата фамилия, както и организаторите на Тур дьо Франс. 

Междувременно шампионът в надпреварата за 2018 – Герайнт Томас от тим Инеос, сподели, че се надява Обиколката да се проведе по план. Уелсецът е уверен, че има шансове за втора жълта фланелка от състезанието.

"Мисля, че се намирам в пика на кариерата си в момента. Моят професионален път в Тура стартира малко по-късно от останалите, защото се състезавах на писта и на Олимпийските игри. Чувствам сякаш това са най-добрите ми години. Жалко е, че не може да караме в момента, но има далеч по-важни неща от колоезденето.

Все още се надявам Тур дьо Франс да се проведе по план. Очевидно, има по-важни неща в момента, но се надявам в даден момент от годината все пак да се състои. Това е най-голямото състезание в спорта, всеки мечтае за титлата в Париж. Не съм сигурен кога точно, но да се надяваме, че ще се проведе до края на 2020“, каза Томас за BBC.

Освен това британецът обяви, че ще проведе три 12-часови „смени“ на своето тренировъчно колело в дома в опит да събере средства за Националната здравна служба (НХС), стартирайки от 15 април.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови