Замесиха Роглич в скандал в Джирото

OFFNews 28 май 2019 в 17:19 2423 0

Италианското издание "Gazzetta dello Sport" се усъмни в представянето на състезателя на "Jumbo-Visma" Примож Роглич по време на 15-ия етап от колоездачната Обиколка на Италия.

Причина за това стана фактът, че словенецът завърши с велосипеда на свой съотборник, а неговият не беше видян на финала, след като беше с механичен дефект.

Италианската медия, която видимо фаворизира местния състезател и двукратен шампион Винченцо Нибали, веднага заподозря нещо нередно. От "Gazzetta dello Sport" припомнят съмнителен случай с Роглич от 2015 година, когато в еднодневното състезание "Страде Бианке" имаше твърдения, че е монтиран електромотор в неговия велосипед – тaка нареченият механичен допинг.

Словенецът, който беше сочен за фаворит, имаше много проблеми по време на целия етап, като се наложи да сменя велосипеда си, а на последното спускане към Комо падна един от завоите.

Все пак Роглич бързо успя да се качи отново велосипеда си и в крайна сметка да завърши на 13-о място на 51 секунди зад победителя Каталдо и на 40 от преките му конкуренти Ричард Карапас и Нибали.

В крайна сметка се оказа, че няма нищо нередно по време на неделния етап от Джирото, а причината за развоя на събитията е тоалетна пауза от спортните директори на "Jumbo-Visma".

"Всъщност нямах велосипед. Влязох прекалено бързо в завоя. Важното е, че завърших, така че всичко е наред.

Да, представянето ми не беше най-доброто, но не беше и най-лошото, така че съм щастлив. Да, нямах късмет, но предстоят още няколко етапа. Добре съм, радвам се, сега гледам към следващия старт", каза Роглич.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови