Трудно ли е да намерим производител на мебели по поръчка в София

OFFNews 21 май 2020 в 17:41 7610 0

Поръчковите мебели се считат за лукс, който не всеки потребител може да си позволи. Идеята на такъв вид мебели е да внесат уникалност и неподправеност като именно в това се състои желанието ни да притежаваме такива, които са специално проектирани и изработени за нашите интериорни нужди. За бъдат реализирани идеите ви обаче е необходимо да се свържете с производител, чиито основна дейност е именно направата на мебели, които са индивидуално разработени като проект за вас и вашия дом.

И ако си мислите, че това е лесно, защото в София производителите на поръчкови мебели са не малко то наистина грешите. Множеството производители не са основание, че ще можете бързо да намерите онези от тях, които напълно да отговорят и да покрият очакванията ви. В следващите редове ще ви представим няколко важни съвета за това как се наема фирма за изработка на мебели по поръчка в София и кои са главните моменти, които биха довели до вашето удовлетворение.

Три правила за наемане на коректен мебелен производител

В София има много фирми, които предлагат всякакъв вид обзавеждане. За да сте сигурни, че ще има индивидуално отношение и правилен подход към проектирането на желаните мебели ви съветваме:

- Не се доверявайте на фирми, които произвеждат масови мебели по стандарт и между другото изпълняват индивидуални поръчки.
Причините за това се в това,че на практика има твърде голяма вероятност ако поръчате срока за изпълнение да не бъде спазен. Тъй като мебелите по стандарт не изискват толкова време като поръчковите то ето ви причината да бъдете лъгани за срока на изпълнение на вашата заявка. Доверете се на производител, чиито приоритети са точно мебелите по поръчка и това ще гарантира специално отношение и коректно изработване на възложеното;

- Опит и утвърдени позиции на мебелния пазар в София.
Не е нужно да търсите производител от Пловдив при условие, че ще обзавеждате апартамент в столицата. Поръчковото обзавеждане изисква да се направи индивидуален проект съобразно това какви са размерите и формата на помещенията. Достъпа на дизайнери и проектанти до жилището трябва да е лесен за осигуряване с цел да се елиминират дори минимални грешки в размерите на мебелите. Когато сте сигурни, че избрания производител се ползват с висок рейтинг сред клиентите си то вече можете да пристъпите към сключване на договор и поръчка;

- Фирмата освен проектиране и изработка да предлага и услугата монтаж.
Самия проект на новите мебели и изработката е сложен процес, който се провежда съгласно важите проявени желания. Тъй като клиентите обикновено поръчват цялостно обзавеждане за дома на дадена фирма е ясно, че повечето от мебелите като секции, кухни, антрета и други изискват и професионален монтаж. Ако дивана можете сами да позиционирате там където желаете то спецификата на някои от мебелите наистина изисква детайлно да се пипнат нещата за да се радвате на новия си прекрасен дом.

Желателно е да ползвате един производител на мебели по поръчка в София, тъй като така ще получите еднаквост при изработката и обзавеждането, а освен това има и много голям шанс да получите доста добра цена.

Всички мебели ли могат да се произведат по поръчка

Насочихме фокуса на днешната публикация именно към мебелите по поръчка и то неслучайно. Те дават невероятната възможност на всеки клиент да участва заедно с производителя в проектирането на мебелите. Идеята е да се намери възможност най-адаптивното и функционално решение, което да превърне дома ви в едно невероятно кътче, което да ви носи радост, комфорт и домашен уют.

Не казваме, че трудности по пътя към крайната цел няма да има, но когато се изработват мебели по поръчка идеята е да се постигне ефекта, който се търси, а имено уникален, неповторим и практичен интериор. А сега на въпроса – наистина ли всякакви мебели могат да се произведат по поръчка? Всъщност отговора е положителен, защото не са малко фирмите от София, които са изключително творчески настроени и биха удовлетворили на 100% вашите желания. А най-често поръчваните такива части от обзавеждането са кухните. Тяхната роля е не просто да имате в дома си място, в което да готвите и сервирате, а да получите доза стимул за да проявите творчество и да реализирате своите кулинарни способности.

А кухни по поръчка в София могат да бъдат представени в минимум два варианта, които изцяло да бъдат съобразени с вашите потребности, а също така и с габаритите, формата и начина на оптимизиране на площта:

- Кухни Г-образни или още известни като ъглови.
Тенденциите в тази зона са за оформление, което да е адаптиращо се към строителните характеристики на помещението. Независимо дали имате отделно помещение или то е част от дневна зоната за готвене наистина трябва да излъчва стил, изисканост и да е супер функционална. При ъгловите кухни е важно да се съобразите с изводите за аспирация, вода, електричество и те да бъдат напаснати така, че оптимално бокса да е проектиран с цел удобство и функционално използване на тази зона;

- Островни кухни. Последен писък при кухненското обзавеждане, което наистина се оказва предпочитано от домакинствата в София, които разполагат с просторни жилища. Удоволствие е да се вихрите в такава кухня, но тук отново е добре да се вслушате в съветите на професионалните дизайнери на мебели за да получите максимална удовлетвореност при боравене с кухненската мивка, аспиратора, фурната, плота.

Колко по – скъпо ще ни струват кухните по поръчка

Само при споменаването на това, че някой иска да проектира мебели по поръчка за дома си е повод да се замислим колко ще струва това. Безспорно такъв вид обзавеждане като кухнята няма как да отнесем към онези, които са евтини и достъпни. Ако търсите ниски цени то значи се нуждаете от масови, произведени на конвейер стандартни продукти.

Мебелите по поръчка са друга категория изделия, които изискват внимание, специални познания, отношение и разбира на нуждите на клиента, който ги поръчва. Фирмите за обзавеждане по поръчка не са просто мебелисти. Те разполагат с екип от интериорни дизайнери, проектанти, графични дизайнери и други експерти, които да се погрижат идеята ви да се превърне в реалност. А това безспорно е удоволствие, за което трябва да си платите. Ето и кратка съпоставка за това каква е разликата в цените между масовите кухни и тези по поръчка:

Вид мебел Цена за стандартна мебел Цена за мебел по поръчка
Кухня ъглова От 299 до 999 лв. От 799 до 2999 лв.
Кухня островна От 399 до 899 лв. От 899 до 3299 лв.
Кухня права От 199 до 589 лв. От 299 до 1999 лв.
Кухня на модули От 49 до 299 лв. за модул От 399 до 1899 лв. за модул

Преценката оставяме на вас! Дали желаете да обзаведете дома си стандартно и еднотипово или пък сте готови да изберете интериор по свое виждане и проект е въпрос на индивидуално решение. Ако сте избрали втория вариант то сега е момента да се запознаете с

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови