11 екзотични държави представиха фолклора си на шествие по "Витошка" (галерия)

Невена Илиева 21 юли 2017 в 19:41 8703 1

Снимка Представители на о. Гуам

Днес представители на едни от най-цветните и прочути с интересния си фолклор държави преминаха по столичния булевард "Витоша", за да се включат в ежегодното шествие преди старта на международния фолклорен фестивал "Витоша".

Фолклорното шествие на 11 страни започна от пл. "Света Неделя" и продължи до НДК, а момчета и момичета в български народни носии предвождаха шествието, развявайки българското знаме. 

Представители на Индия

Сред държавите, включили се в цветното събитие бяха Сингапур, Босна и Херцеговина, Чили, Бразилия, Аржентина, Албания, Грузия, Латвия, Словакия, Индонезия, о. Гуам, Индия и други.

За тридесет минути бул. "Витоша" се изпълни с песни и танци от екзотични държави, а гостите на България бяха усмихнати и не отказаха да си направят снимки със всички желаещи. От наша страна посрещането също бе топло, като аплодисменти се чуваха из целия булевард. 

След шествието гостите на София се отправиха към кв. "Павлово", където ще изнесат два концерта - днес и утре вечер с традиционни фолклорни песни и танци. Те ще се проведат на пл. "Знаме на мира" в квартала, по-известно като "Кръговото".

Вижте част от шествието в следващото видео:

Снимки: Невена Илиева

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews