13-ият Доктор Ху ще бъде жена (видео)

OFFNews 17 юли 2017 в 13:42 6600 1

Джоди Уитакър ще бъде новия Доктор

Джоди Уитакър ще бъде 13-ия Доктор Ху. Това е първата жена, която ще получи ролята. Новата идентичност на Доктора бе разкрита от BBC в трейлър, излъчен в края на финала на мъжете тенис турнира „Уимбълдън“ вчера.

Звездата на "Броуодчърч" ще замени Питър Капалди, който пое ролята си през 2013 г. и остава и в предстоящия специален коледни празник. Тя ще направи дебюта си на научно-фантастичното шоу, когато Докторът се регенерира в специалния коледен епизод.

Родената в Хъдърсфийлд звезда ще открие познато лице на снимачната площадка – новият сценарист и продуцент на Доктор Ху Крис Чибнал е и създателят на „Броудчърч“.

Актрисата споделя още една връзка, в „Броудчърч“ играеше с Дейвид Тенън, който играеше ролята на 10-ия доктор.

Първата жена Доктор е нещо, за което много зрители са призовавали. И силните женски истории са успешни на големия и малкия екран през последните години във филми, вариращи от The Hunger Games и Star Wars до Wonder Woman, както и в телевизионни серии като Game of Thrones.

Във връзка с ролята си на Доктора Уитакър сподели: "Чувствам се напълно поразително, като феминистка, като жена, като актьор, като човек и като човек, който иска непрекъснато да се бута и да предизвиква себе си, и да не бъде опакован от това, което му е казано, че може и не може да бъде."

И тя каза на феновете да не се "плашат" от пола ѝ. А Чибнал сподели, че 13-ия Доктор винаги е бил планирал да бъде жена. Чибал поема работата на Стивън Мофат, който напуска сериите едновременно с Капалди.

Капалди, който беше казвал, че иска да го замести жена, каза: "Всеки, който е видял работата на Джоди Уитакър, ще знае, че тя е чудесна актриса с голяма индивидуалност и чар. Тя има огромно сърце, което ще ѝ помогне да изиграе тази най-специална част и ще бъде фантастичен Доктор.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови