23-тото издание на София Филм Фест

OFFNews 28 февруари 2019 в 14:20 2370 0

След броени дни започва 23-тото издание на София Филм Фест.

Официалното откриване е на 7 март в Зала 1 на НДК с премиерата на най-новата документална творба на Андрей Паунов - „ДА ХОДИШ ПО ВОДА”, а церемонията по награждаването ще се състои на 16 март. Ще бъдат представени повече от 150 пълнометражни игрални и документални заглавия, както и над 20 късометражни филма.

Актьорът Димитър Маринов ще представи филма "Зелената книга", който спечели тазгодишния "Оскар" за най-добър филм. Маринов изпълнява и една от важните роли в игралния дебют на българския режисьор Лъчезар Аврамов „Снимка с Юки“. 

Сред най-важните филми в програмата на фестивала несъмнено са творбите, носители на „Златна палма“ и „Златен лъв“ - „ДЖЕБЧИИ” на Хироказду Корееда („Златна палма” - Кан ’18, с номинация за чуждоезичен „Оскар” и десетки отличия от цял свят) и „РОМА“ на Алфонсо Куарон („Златен лъв” – Венеция ’18, с номинация за чуждоезичен „Оскар” и още девет номинации за наградите на Американската киноакадемия, както и с множество други отличия от цял свят). Творбите са включени в традиционната рубрика „Големите награди“.

Обичаният български рок музикант Кирил МАРИЧКОВ ще получи Наградата на СОФИЯ на Столична община за своя принос към изкуството на киното и музиката. В негова чест ще бъде показан филмът „Щурците – 20 години по-късно” (1988), а златните хитове на една от най-добрите български рок-групи на всички времена се знаят и помнят от няколко поколения меломани.

Билетите са вече в продажба. Билети можете да закупите от Билетен център НДК, Дом на киното, Cinema City Mall of Sofia, Cine Grand Park Center Sofia, Кино Арена Делукс Bulgaria Mall. Касите на Euro Cinema и Културен център „G8” стартират от 1 март.

Билети ще се продават и преди началото на първите прожекции в Кино „Люмиер”, кино „Одеон”, Френския институт – кино „Славейков” и Културен център на СУ „Св. Климент Охридски” билети ще се продават преди началото на първите прожекции. Предварително закупуване за прожекции в тези кина може да направите на касите в Билетен център на НДК и касата на Дома на киното.

В кино „Влайкова“ и ОКИ Дом на културата „Искър” билети ще се продават само на място и преди началото на първите прожекции.

Онлайн продажби siff.bg/bilet – за кината НДК – Зала 1, кино „Люмиер”, Дом на киното, кино „Одеон”, Френски институт – кино „Славейков”, Културен център на СУ „Св. Климент Охридски”.

Очаквайте от 1 март и билет за кино на местата, на които пазарувате, в магазини за подаръци, книжарници, барове и още много локации.

София Филм Фест поддържа демократична политика на цените на билетите от самото си създаване. Основната цена на билета за кино е 9 лева, като има намаление за студенти, ученици, пенсионери и хора в неравностойно положение. Цената на билетите в Зала 1 на НДК е 10 лева. Допълнителни намаления има за закупуване на количества билети в определени кина. А със специалните карти СФФП (София Филм Фест за пенсионери) и СФФУ (София Филм Фест за учащи) се откриват още шансове за гледане на повече кино за съответните категории зрители.

Пълна информация за ценовата политика на СФФ можете да намерите в печатните издания на програмата на фестивала и на сайта www.siff.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови