'Ага' спечели голямата награда 'Златна роза'

OFFNews 04 октомври 2018 в 21:20 3079 0

Копродукцията на България, Франция и Германия "Ага" на режисьора Милко Лазаров спечели голямата награда "Златна роза" на 36-о издание на едноименния фестивал на българския игрален филм. Милко Лазаров взе и отличието и за режисура, а филмът спечели и приза на акредитираните журналисти, съобщи БТА.

Специалната награда на журито грабна "Възвишение" на режисьора Виктор Божинов. Александър Алексиев спечели наградата за най-добра мъжка роля за участието си във "Възвишение".

Журито присъди две награди за най-добра женска роля. Наградите грабнаха Мартина Апостолова за участието си в "Ирина" и Егле Микулионите за ролята си в копродукцията на Литва, България и Полша "Чудо". Професор Георги Дюлгеров получи наградата за цялостно творчество и по повод неговата 75-годишнина.

Наградата на публиката на фестивала грабна продукцията "Смарт Коледа" на сценариста и режисьор Мария Веселинова. Продукцията "Ирина" на режисьора Надежда Косева взе наградата на Съюза на филмовите дейци.

При късометражните филми Голямата награда "Златна роза" за най-добър филм спечели продукцията "Гората на Димо" на режисьора Христо Симеонов. Същата продукция получи и приза на филмовата критика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови