Актьорът Зеленски в „Слуга на народа“ вече е достъпен в Русия

OFFNews
24 май 2019 в 16:59 | 2526 |0
Володимир Зеленски, Украйна
Володимир Зеленски, Украйна

Сериалът „Слуга на народа“ с участието на новия украински президент Володимир Зеленски вече може да се гледа от руските зрители, след като интернет-търсачката Яндекс купи правата за излъчването му, съобщава „Ведомости“.

Филмът е в три сезона с общо 51 епизода. Премиерата му е била през ноември 2015 г. по украинската тв „1+1“, вторият сезон се е появил на екрана 2 години по-късно – в края на октомври 2017 г. Третият сезон е излъчен преди президентските избори от март т.г. В края на април обаче, когато беше в ход вторият тур на вота, в секцията „Кинопоиск“ на Яндекс рязко скочи търсенето с името на сериала, а и до момента интересът към него е 3-4 пъти по-голям, в сравнение с началото на годината, казва неназован представител на компанията.

Филмът разказва историята на обикновения учител по история Василий Голобородко, който на вълната на популярността на видеоклип с него в интернет се оказва президент на Украйна. В тази роля е настоящият държавен глава Зеленски, режисьор на трите сезона е Алексей Кирюшченко. Сериалът става един от най-успешните проекти на украинската телевизия – с над 20 млн.зрители, а на официалния канал „Квартал 95“ в YouTube е гледан от 98 млн.души.
Правата за излъчването му са закупени от естонския тв канал ETV и казахската тв „31 канал“. През 2017 г. права купува и Netflix, Яндекс ги получава от международния доставчик Eccho rights. Договорът е влязъл в сила през изминалата нощ и първият сезон вече е достъпен в руската търсачка.

Два дни преди това показването на сериала е било блокирано в YouTube. Той не е излъчван по телевизиите в Русия, но интересът на руските потребители започнал да расте бързо покрай активната избирателна кампания на Зеленски. Те оценяват особено високо този проект – дават му бал от 7,9 от 10 възможни. За да се гледа обаче през Яндекс, трябва да се плаща такса от 169 рубли месечно.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !