Актьорът Зеленски в „Слуга на народа“ вече е достъпен в Русия

OFFNews 24 май 2019 в 16:59 7519 0

Володимир Зеленски, Украйна

Снимка vedomosti.ru

Сериалът „Слуга на народа“ с участието на новия украински президент Володимир Зеленски вече може да се гледа от руските зрители, след като интернет-търсачката Яндекс купи правата за излъчването му, съобщава „Ведомости“.

Филмът е в три сезона с общо 51 епизода. Премиерата му е била през ноември 2015 г. по украинската тв „1+1“, вторият сезон се е появил на екрана 2 години по-късно – в края на октомври 2017 г. Третият сезон е излъчен преди президентските избори от март т.г. В края на април обаче, когато беше в ход вторият тур на вота, в секцията „Кинопоиск“ на Яндекс рязко скочи търсенето с името на сериала, а и до момента интересът към него е 3-4 пъти по-голям, в сравнение с началото на годината, казва неназован представител на компанията.

Филмът разказва историята на обикновения учител по история Василий Голобородко, който на вълната на популярността на видеоклип с него в интернет се оказва президент на Украйна. В тази роля е настоящият държавен глава Зеленски, режисьор на трите сезона е Алексей Кирюшченко. Сериалът става един от най-успешните проекти на украинската телевизия – с над 20 млн.зрители, а на официалния канал „Квартал 95“ в YouTube е гледан от 98 млн.души.
Правата за излъчването му са закупени от естонския тв канал ETV и казахската тв „31 канал“. През 2017 г. права купува и Netflix, Яндекс ги получава от международния доставчик Eccho rights. Договорът е влязъл в сила през изминалата нощ и първият сезон вече е достъпен в руската търсачка.

Два дни преди това показването на сериала е било блокирано в YouTube. Той не е излъчван по телевизиите в Русия, но интересът на руските потребители започнал да расте бързо покрай активната избирателна кампания на Зеленски. Те оценяват особено високо този проект – дават му бал от 7,9 от 10 възможни. За да се гледа обаче през Яндекс, трябва да се плаща такса от 169 рубли месечно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови