Ансамбъл 'Чинари' претворява природните стихии на 12 декември в НДК

ОFFNews 10 декември 2019 в 14:01 3283 0

Минало, настояще и бъдеще се срещат в едно в интерактивния спектакъл на ансамбъл „Чинари“ „Магията на танца“. На фона на впечатляващи кадри, заснети в Историческия парк край Варна („Изборът на българите“ за 2019, според Годишните награди на Министерството на туризма), на 12 декември в зала 1 на НДК елитната музикално-танцова трупа ще пренесе публиката в далечни времена и епохи, за да разкаже за силата на българския дух и посланията на предците ни.

Добро и зло, любов и омраза, мрак и светлина са вечните човешки теми, които вълнуват поколенията още от древността до наши дни. В „Магията на танца“ те са претворени в четири основни картини – вятър, вода, огън и земя. Четирите природни стихии събират и пазят народната мъдрост и памет. Ефектна мултимедия и визуализации допълват съвременния музикално-танцов разказ на „Чинари“, базиран изцяло на българския фолклор, но претворен и пресъздаден в контекста на съвременните изразни средства и стилистика.

Освен таланта, красотата, майсторството и високия професионализъм на танцьорите от професионалната трупа, в зала 1 на НДК на 12 декември ще видим още впечатляващите изпълнения на трио „Булгарина“ и група „Етнотикс“ – общо 40 човека артисти и музиканти. Автори на музиката в „Магията на танца“ са големи съвременни композитори като Костадин Генчев, Кирил Добрев, Пейо Пеев, Костадин Атанасов, Петър Миланов, Димитър Димитров, Сергей Стойнов. Хореограф и режисьор на спектакъла е художественият ръководител на ансамбъл „Чинари“ Асен Павлов.

Билети за „Магията на танца“, на цени от 20 до 40 лева, все още са налични на касите на НДК и в www.Ticketportal.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови