Atheist, Cadaver, Svart Crown и From Hell с общ концерт у нас

OFFNews 01 юни 2020 в 10:30 1909 0

Едни от най-добрите екстремни банди в родните им страни и подстилове на дет метъла се обединиха за страховито европейско турне, преминаващо на 8 септември и през столичния клуб Mixtape5.

Американците ATHEIST са пионерите на техничния дет метъл. Този септември групата се завръща в Европа за първи път от 2011 г., носейки със себе си не само мощен набор от любими на феновете песни, но и такива, които никога досега не са били изпълнявани на живо. Основана през 1988 г. от Стив Флин и Кели Шайфър, групата става връстник на техничния прогресивен метал, преплитащ джаз, фюжън и латиноамериканска музика със звуците на добрия стар дет метъл.

Норвежката CADAVER, създадена от Андерс Оддън (SATYRICON, ORDER), е отличен пример за начин на мислене от севера що се отнася до дет метъл. Една от първите норвежки екстремни метъл групи, събрани за първи път след 2004 г., оживява отново с барабаниста на MEGADETH Дирк Вербюрен (също ex-SOILWORK). Групата ще представи новото си EP озаглавено „D.G.A.F.“, наскоро издадено от Nuclear Blast.

Френските блек / дет метъл чудовища SVART CROWN се присъединят към тази мощна компания с чисто новия си, 5-ти студиен албум „Wolves Between the Ashes“, издаден по-рано тази година чрез Century Media. Пет албума и над десет години тежки турнета превърнаха SVART CROWN в една от задължителните френските групи, които истинските любители на екстремната музика трябва да видят!

Това турне се допълва от хорър хеви метъл машината FROM HELL всеки запис, на които представя своя собствена история на ужасите. На това турне американските метали ще представят своя нов концептуален албум „Rats & Ravens“.

Преди да посетите това събитие, внимателно разгрейте врата и се хидратирайте добре, така че тялото ви да е в добра форма. Когато тази компания пристигне в града ще стовари върху вас стена от първичен, чист звук!

„Преди няколко седмици бяхме скептични и решихме да не поемаме излишен COVID-19 риск. Искрено се надяваме, че подобряващата се епидемиологичната обстановка ще ни позволи той да се случи на предвидената дата. В случай че това не бъде възможно, събитието ще бъде пренасочено за следващата година. Ако се наложи такава промяна, всеки фен, на когото новата дата не е удобна ще може да върне билета си и да получи заплатената от него сума“, коментира Бойко Гюров.

Билети се продават онлайн и в мрежата на Евентим, а някои от местата, на които можете да ги намерите са Бензиностанции OMV , Technopolis, Български пощи, Orange, Usit Colour, магазини На Тъмно, Office 1 Superstore, билетна каса на EVENTIM на ул.“6-ти септември“в София, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината.

В момента билетите са на цени от 30 лева. От 2-ри юни цената ще е 35 лева.
В случай на налични места, в деня на шоуто пропуските ще се продават по 40 лева.

Събитието е 18+
Предстои обявяването на гости и допълнителна информация!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови