Българският филм '7' среща за първи път софийска публика на Киномания през ноември

След кинофорума, той ще бъде излъчван в избрани киносалони в столицата

OFFNews 06 ноември 2019 в 11:46 7861 0

Българският филм-омнибус „7“, заснет като вдъхновение от града на тепетата – Пловдив, ще бъде показан за първи път на софийска публика на Киномания 2019. Прожекцията на филма, в присъствието на авторите, ще бъде на 13.11 в кино „Люмиер Лидъл“ и ще бъде излъчен в две части: част 1-ва от 19:00 ч. и част 2-ра от 20:30 ч.. Билети се продават с отстъпка за двете части, както и по отделно на билетна каса НДК и онлайн тук: https://bit.ly/33cAmh4  

Филмът „7“, обединяващ седем късометражни филма, създадени от седем режисьорски екипа от младото поколение в българското кино, изследват какво се случва в душите на седем персонажа в красивия и старинен град Пловдив. Режисьорите Ралица Петрова (“Better nature”), Христо Симеонов („Нина” – Златна роза 2019), Димитър Кутманов („Дом” – Специален диплом от Златна роза 2019), Любомир Младенов („Съвсем като мен”), Павел Г. Веснаков („Химера“), Николай Тодоров („Изчезващ вид”) и Петър Вълчанов и Кристина Грозева („Дует”) разказват във филмите си истории за порастването, за втория шанс, за мечтата за по-добър живот, истории за намирането на себе си в другия и за пътя, по който да живееш.

Филмите бяха заснети в Пловдив през 2018 година като част от артистичната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и реализирани с подкрепата на общинска фондация „Пловдив 2019“, както и на много спомоществователи от града.

След Киномания, „7“ ще бъде излъчван от 29-ти ноември в София в кината „Одеон“, „Дом на Киното“, „Влайкова“, както и в Пловдив в кино „Лъки Дом на Киното“ и Варна - ФКЦ Варна.
Следете програмата тук: https://www.facebook.com/kinoplovdiv /

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews