Барабанистът на Пинк Флойд идва в НДК на 20 юни

OFFNews 19 февруари 2020 в 19:37 4151 1

Барабанистът на Пинк Флойд Ник Мейсън заедно със своята банда Nick Mason's Saucerful of Secrets идва в София на 20 юни 2020 г. и българските почитатели ще имат изключителната възможност да чуят на живо най-големите хитове от ранното творчество на Pink Floyd, както и техни песни, които никога не са изпълнявани пред публика.

Билетите за концерта на Nick Mason's Saucerful of Secrets са на цени от 35 до 100 лева и могат да бъдат закупени в мрежата на Ивентим, както и онлайн на www.eventim.bg, продажбата им стартира на 21 февруари (петък) 2020 г. в 10:00 ч.

Nick Mason е световно признат рок музикант, известен като основател и барабанист на легендарната британска банда Pink Floyd. Той е барабанистът във всички албуми на Pink Floyd, и е единственият член на групата, който е в нея от самото начало и е имал възможността да проследи всички фази от нейното развитие.

Nick Mason получава отличието „Prog God” на списание Prog на престижните награди за Прогресивна музика в Шекспировия театър „Глобус“. Носители на наградата са артисти като Peter Gabriel, Tony Banks, Jon Anderson, Rick Wakeman, Ian Anderson, Carl Palmer и Steve Howe.

През 2018 година Nick Mason сформира бандата Nick Mason's Saucerful of Secrets, заедно със свирилия с Pink Floyd басист Guy Pratt, китаристите Gary Kemp от Spandau Ballet и Lee Harris от Blockheads, и Dom Beken от The Orb на клавишни.

Концепцията на групата е да изпълнява музика от ранните години на Pink Floyd. Nick Mason казва, че това не е трибют формация, а музиканти, които се опитват да уловят и пресъздадат духа на ранната ера на Pink Floyd.
Концертите на Nick Mason's Saucerful of Secrets са определяни като „едно от най-необикновените и вдъхновяващи шоута, припомнящи колко специална и гениална група са Pink Floyd... Ако сте фенове на Pink Floyd, това е концерт, който не трябва да пропускате!“ (Майкъл Ханн, Financial Times)

Турнето на Nick Mason's Saucerful of Secrets, ще бъде посветено на музиката на Pink Floyd в периода между 1967 и 1972 година. Групата, разпродала зали по целия свят, ще направи голяма европейска обиколка през 2020, включваща десетки държави.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12548

1

Hristo Hadzhiev

07.03 2020 в 10:13

Ще имаме шанса да видим още един от великите. Не ще го пропусна или по-точно не трябва да се пропуска, че както си отиват един по един. Малко цинично, ама времето си минава. Аз вчера бях на 25, опа май не беше вчера...