Би Би Си най-сетне разкри новия Доктор от "Доктор Ху"

Николаос Цитиридис 05 август 2013 в 10:27 2036 0

Peter Capaldi (Питър Капалди) е новият Доктор
Peter Capaldi (Питър Капалди) е новият Доктор

Актьорът Питър Капалди е новият Доктор от сериала "Доктор Ху" ("Doctor Who"). Британската телевизия Би Би Си, по който се излъчва "доктора" разкри мистерията в специално шоу късно снощи.

55-годишният Капалди е роден в Глазгоу, Шотладния. Той ще бъде 12-ият Доктор от фантастичната поредицата, като най-вероятно ще се появи след коледния епизод на Би Би Си, който за щастие на феновете, ще бъде с участието 11-ият (Мат Смит) и 10-ият Доктор (Дейвид Тенънт), като се очаква това да бъде един наистина исторически епизод. 

Капалди е добре познат на британската аудитория като Малкълм Тъкър от сериите на Би Би Си "The Thick of It".

"Чувството да разкрия тайната след толкова време е невероятно", каза Капалди пред Би Би Си. "Да играя Доктора е голяма привилегия. Нямам търпение да започнем да снимаме", добави новият Доктор.

"Доктор Ху" е научно-фантастична поредица на Би Би Си. Първият епизод от сериала е бил излъчен още през далечната 1963г и така до прекъсването му през 1989г. През 2005г британската телевизия възражда Доктора, а след себе си събира милиони фенове. Днес сериалът е един от най-гледаните научно-фантастични поредици в света.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!