Бившият президент на САЩ Джими Картър стана трикратен носител на награда 'Грами'

OFFNews 11 февруари 2019 в 08:43 2871 0

Снимка IANS/Twitter

Бившият президент на САЩ Джими Картър вече е трикратен носител на награда "Грами", информира БТА. 

39-ият президент на САЩ спечели в категорията най-добър разговорен албум за записа "Faith - A Journey for All" ("Вяра - пътуване за всички"), след като през 2016 г. получи същия приз за албума "A Full Life& Reflections at Ninety" ("Пълноценен живот: Размисли на 90 години"), а през 2007 г. - за аудиокнигата си "Our Endangered Values: America's Moral Crisis" ("Застрашените ни ценности: Моралната криза на Америка").

"Golden Hour" на Кейси Мъсгрейвс бе отличена с най-престижната награда "Грами" - за албум на годината

Песента "This is America" на Чайлдиш Гамбино (с истинско име Доналд Глоувър) grabna "Грами" за песен на годината.

Глоувър, който също така се снима в киното е телевизията, продуцира и пише сценарии, е номиниран за "Грами" 12 пъти, включително в пет категории през текущия сезон. Първото "грамофонче" в кариерата си той получи с албума Because The Internet и сингъла "3005".

Лейди Гага днес спечели "Грами" за песента "Shallow" от филма "Роди се звезда" в категорията най-добра песен, написана за визуална медия. Песента ще се състезава в още категории, включително песен на годината, запис на годината и най-добър поп дует/групово изпълнение.

Сред отличените е и актьорът Хю Джакмън, носител на награди "Тони" и "Еми", за най-добра саундтрак компилация за визуална медия за "Най-великия шоумен".

Бек взе наградата за най-добър албум с алтернативна музика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови