Боряна Маноилова: От България до един от най-гледаните сериали в света 'Гомор'

Невена Илиева 13 април 2018 в 14:16 12496 0

През годините сякаш се превърна в тенденция най-известните сериали в света да включват участие на поне един български актьор. 

Стефан Данаилов бе част от превърналия се в класика мафиотски сериал "Октопод", а в "Игра на тронове" гледахме Захари Бахаров като дивак. 

Поредната българска следа в една от най-мащабните продукции на HBO този път е оставена от Александър Сано, младата актриса Боряна Маноилова и... мафията в столичния жк "Люлин".

Сериалът "Гомор", който събра над 1 милион гледания по време на излъчването на първи епизод на трети сезон, включва специален епизод, посветен на българската мафия, заснет изцяло у нас. Именно този епизод бе избран за премиерите и в Рим и тази, организирана у нас в края на месец март. 

Създателите на сериала го определят като епизод, който разказва самостоятелна история, а главният герой Чиро, изигран от Марко д'Аморе, дори говори на български.

В трети епизод на сериала ще видим Сано като ужасната "гад", както той сам казва, Младен, а Боряна като Елвана албанско момиче, жертва на трафиканти на хора. Ролята на Маноилова е малка, но въпреки това става ясно, че българската сцена ще има нова звезда. 

Тя е на 21 години, учи в НАТФИЗ, а когато заснемат епизода от "Гомор" в София, е едва на 19 години.

Малко след премиерата на трети сезон в София тя застана пред ОFFNews, за да разкаже за впечатленията си от сериала, работата с колегите си от Италия и ролята на Елвана.

Ще ни разкажете ли повече за Вас? Как разбрахте, че актьорската игра е нещото, с което искате да се занимавате?

Още от малка знаех, че това е нещото, с което искам да се занимавам. В семейството ми всички почитат изкуството и израствайки покрай тях осъзнах, че искам да поема по този път. Не мисля, че е имало конкретен момент, в който съм взела решението, просто винаги съм го знаела.

Как стигнахте до участие в един от най-успешните италиански сериали? 

Явих се на кастинг, който продължи доста дълго като времетраене - 2 часа. Кастинг режисьорът ми даде много различни задачи върху сцените, които ми бяха изпратили, задачи, които да могат да ме представят по различни начини. Само по себе си това изживяване за мен беше ново и неописуемо. Кастинът протече като заснемане на филм. Бях чувала за сериала, но не го бях гледала. Това разбира се се промени.

Ролята на Елвана е малка, но въпреки това емоционално натоварена. Лесно ли беше да влезете в кожата на албанско момиче, да се научите да говорите на албански и не на последно място - да Ви се наложи да се снимате гола? Тогава сте едва на 19, най-вероятно не е лесно за един стартиращ актьор да се изправи с толкова предизвикателства в една роля.

Колкото повече са предизвикателствата, толкова по- любопитна е работата върху ролята. Когато работиш с толкова добър режисьор като Клаудио Купелини за нито една секунда не се усъмняваш в себе си, което е много важна час от актьорската професия. Това беше първата ми роля и любопитството здраво ме теглеше напред. Боряна Докле, която ми помагаше с албанския, се справи изключително. Винаги беше до мен, когато имах нужда от нейната помощ, и не съм усетила затруднението като нещо, което да ми попречи, а по-скоро като нещо, което прави още по-интересна работата ми. Относно голотата - не мисля, че има проблем, когато няма пошлост. Разбира се, че се притесних, но всички притеснения у мен изчезнаха в момента, в който започнахме да снимаме.

Сериалът е сниман изцяло от италиански екип. Как Ви се стори работата с колегите Ви от “Ботуша”? Можете ли да направите паралел между работата на екипите тук и там? Вашият колега Александър Сано споменава, че нивото им е много високо, но и ние не отстъпваме.

Екипът беше страхотен. Нямаше човек, на когото да не можеш да разчиташ. Не е имало момент, в който напрежението да ескалира и да има някакви проблеми. Имаше доста хора и от българска страна. Не мога да направя паралел между работата на екипите тук и там, защото съм снимала само чужди продукции, но българите, с които се срещнах на терен тук, в заснемането на "Гомор", наистина не отстъпват на италианците и в това отношение Сано е прав.

Как искате да се развие кариерата Ви занапред? Един от най-добрите сериали по HBO e огромен старт.

Изпълнена съм с желание за работа, което е подкрепено от много мечти. Надявам се да имам шанса да работя с хора, от които да научавам много нови неща.

Кои са любимите Ви сериали и филми? Има ли продукция, в която мечтаете да заемете роля?

Имам много любими филми и не мога да изброя всички. Филмите на Фелини, Бертолучи, Вим Вендерс, Алмодовар и на много други режисьори. Чакам втория сезон на „Западен свят“ на HBO. Ролите, за които мечтая, са много и всякакви, тъй като тепърва тръгвам по пътя на актьорската професия.

С какви други проекти се занимавате в момента, освен следването в НАТФИЗ?

След заснемането на "Гомор" участвах в немски филм, който беше заснет в Баку. В него си партнирах с Мики Манойлович, което за мен също беше една невероятна творческа среща.

Трите сезона на „Гомор“ са налични в HBO GO, а телевизионната премиера на третия сезон е тази събота, 14 април от 21:00 по Cinemax.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови