Борислав Велков: Културните пространства в НДК ще работят, та ако ще ръководството да къса билети

OFFNews 06 юли 2020 в 13:27 2663 0

"Бъдещето на театър "Азарян", на ДНК, на всяко едно културно пространство в НДК, изобщо цялата изградена културна система минава през стабилизирането на Националния дворец на културата. Той е обединяващото звено", заяви в студиото на БНТ председателят на Съвета на директорите на двореца Борислав Велков в коментара си за случващото се в културния център, за тревогите около бъдещето на театър "Азарян", на пространството за съвременен танц и пърформанс ДНК и на останалите артистични сцени в там.

Вчера стана ясно, че 30 на сто от служителите на НДК ще бъдат съкратени, поради огромния спад на приходите заради коронавирусната пандемия.

"Искам да успокоя всички, които имат отношение към всяко едно културно пространство в НДК, че те няма да затворят. Те ще продължат да съществуват, да изпълняват своята мисия. Те са натоварени с голям смисъл и ние сме го доказали в последните три години. Не сме ги затворили три години, няма да го направим и сега", увери Велков.

По думите му в момента в НДК се прави трансформация, за да се оцелее. Запазват се ръководителите на артистичните пространства и в бъдеще те ще продължат да определят "политиката, посоката и темпото", увери директорът на НДК.

"Забавяме продуцентската дейност по отношение на нови спектакли, докато стабилизираме положението - това е важно да се уточни. Ако септември и октомври се стабилизира ситуацията около вируса, защото това, което става в НДК, е следствие на външната ситуация, ще можем да си позволим да привлечем някои от колегите под различни форми", обясни той.

Той беше категоричен, че съвместната работа ще продължи, "та ако ще ръководството да къса билети и да стои зад сцената".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови