Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Брайън Мей оглави класацията на най-великите китаристи

OFFNews 10 юни 2020 в 13:52 4862 0

Анкета, проведена сред читателите на сп ."Тоутъл гитар", оформи класацията на най-великите китаристи на всички времена, като на първо място беше поставен Брайън Мей от британската група "Куин".

В същата категория, класически рок, втора позиция зае Джими Хендрикс, а трета - Джими Пейдж. В първата петица попаднаха също Еди ван Хален и Ерик Клептън.

"Просто онемях! Напълно ме изненада това първо място в класацията!", коментира развълнуваният Брайън Мей. Той изтъкна, че според него най-добрият китарист за всички времена си остава Джими Хендрикс:

"Той правеше свръхчовешки неща. Изглежда сякаш беше долетял от друга планета и така и не разбрах как точно постигаше всичко това на грифа!"

Наскоро Брайън Мей сподели, че е наранил крака си при инцидент в градината, а след това се е сблъскал със сериозни сърдечни проблеми.

Китаристът имал три запушени артерии и е бил лекуван от медиците като "спешен случай". Въпреки че му бил препоръчан троен байпас, музикантът сподели, че е избрал да му бъдат поставени три стента, за да помогнат да се поддържа артерията отворена. Мей каза, че след "невероятната операция", той излязъл от болницата, чувствайки се забележително добре.

„Мисля, че 50 години тичане с ремъка на китарата през лявото ми рамо, може да има нещо общо с това!“, шегува се Мей.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews