Бункасай 2019: Празник на японската култура в 18СУ 'Уилям Гладстон'

Две дарителски акции ще се проведат по време на събитието

Зарина Василева 09 декември 2019 в 17:00 5440 0

Бункасай - ежегодният празник, организиран от японските паралелки на 18СУ "Уилям Гладстон", ще се състои на 15 декември от 12.30 ч. в сградата на училището на ул. Пиротска 68.

Събитието се провежда в рамките на един ден и има за цел популяризиране на японската култура в България.

Празникът ще премине под темата "Пътуване във времето", а гостите ще се насладят на различните периоди в Япония чрез  впечатляващи сценични изяви, чайна церемония, калиграфия, Кабуки и Но театър, презентации, тематични стаи и много други.

Освен много талантливи и отдадени на изучаването на чужди езици и култура, учениците от 18 СУ са и силно социално ангажирани. Затова на празника ще бъдат активни две дарителски акции. 

По време на събитието ще се събират дрехи и играчки за деца, които ще бъдат предоставени на "Комплекс за социални услуги за деца и семейства" в град Роман.

Парите, събрани по време на празника, тази година ще бъдат дарени на Алекс, който страда от мускулна дистрофия тип Бекер и се нуждае от средства, за да се снабди с необходимите лекарства.

Освен да се насладите японския празник и възхитителните изненади, които организаторите са подготвили, можете да подарите щастие, убедени са учениците от 18 СУ, следвайки японската поговорка:

Най-малкото добро дело е по-добро от най-величавото добро намерение.

Присъединете се и към събитието във Фейсбук

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови