Челопеч става новата рок-столица на България

OFFNews 25 юли 2019 в 11:08 4803 0

Бившия кмет на Каварна Цонко Цонев провъзгласи средногорското село Челопеч за новата рок-столица на България. На 9 и 10 август кметълът организира нов, единствен по рода си рок-фестивал заедно с режисьора Андрей Слабаков, певеца Димитър Аргиров и със съдействието на кмета на община Челопеч Алекси Кесяков.

На 9 август, на откритата сцена ще се качат бандите Cradle of Filth, Scarlet Aura, Silked & Stained. Към тях ще се присъединят българските музиканти от Krossfire, както и съвсем новата група, създадена миналата година - Sakar.

На 10 август пред публиката ще забият Pretty Maids, AXXIS, Wild Souls.

Грандиозното музикално събитие ще се проведе в парка „Корминеш” близо до селото, където е и живописната местност „Вълчата пътека”. Именно тя дава и името на фестивала – „Wolf Fest – Вълчата пътека”. Локацията на концертите е на по-малко от час път с кола от София, което я прави удобна и лесно достъпна. В двата фестивални дни организаторите ще осигурят специални шатъли, които ще превозват зрители на всеки 30 минути до парк “Корминеш”. Те ще се движат между 14 и 17 часа от центъра на Челопеч и от жп гара “Златица”. След 22 часа ще бъде осигурен превоз обратно към града.

„Всички добре си спомнят Каварна Рок Фест и неговата 12-годишна история”, споделя Кметъла Цонко Цонев. „Надявам се „Вълчия фестивал” да е продължение на това, което направих в Каварна и да успеем, заедно с екипа ми, да направим Челопеч новата рок-столица на България като поканим отново всички най-големи рок и метъл имена”.

Режисьорът Андрей Слабаков ще снима специален документален филм за метъл фестивала, с автентични кадри от събитието и култови интервюта с най-големите рок звезди. Певецът Димитър Аргиров договори участието на хедлайнерите във фестивала и заедно с Цонко Цонев е в основата на организацията на грандиозното музикално събитие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови