Десетото издание на 'Капана Фест' ще бъде от 20 до 23 август

OFFNews 13 август 2020 в 09:50 2644 0

Пъстър и весел празник ще оживи “Малката Главна” и квартал “Капана”, в четирите дни от 20-ти до 23-ти август. Това ще бъде десето събитие от седемгодишния летопис на “Капана фест” и присъщо за юбилейно издание, вниманието ще бъде насочено към началото на всичко. В усещането за това начало ще ни потопят музикантите, които първи се качиха на сцената “Капана” и сега отново ще бъдат там.

И този път фестивалът за градска култура и изкуства ще даде среща на публиката си, с най-добрите в направленията - музика, занаяти, изкуство, кино и спорт. Сръчни и оригинални занаятчии, истински познавачи на музиката и литературата, факири на храните и напитките, талантливи художници и фотографи, кино творци и спортни дейци, всички те ще дойдат в сърцето на Пловдив, за да се срещнат с ценителите на своя труд и умения.

Уличките и площадчетата на артистичния квартал ще ви изненадват с произведения на изкуството, малки акустични сцени, удобни възможности за разхлаждащи питиета, разнообразни вкусотии за подкрепа и различни спортни предизвикателства, а “Малката Главна” ще бъде своеобразен музей на артистичността, свежите идеи и сръчността на българските занаятчии.
Четирите дни на този празник, както винаги, ще бъдат по-специални с живописната улична украса и ще оставят отпечатък върху живота на Пловдив, с разнообразни инициативи за облагородяване на градската среда.

Главният източник на мелодични преживявания ще бъде сцената “Kapana Stage”, разположена на ул. “Златарска”, на паркинга до Халите, където ще се изявят музиканти от първите сцени на събитието. “Vinil DJ HUB” ще бъде другото място, където звуците на подбрана жанрова музика ще доставят на меломаните удоволствието да слушат от най-добрия носител - грамофонната плоча. “Новото 20” на десетото събитие “Капана” ще бъде бутиковата сцена на артистичния квартал “WAM concept studio”. Това място ще се преобразява в трибуна за музиканти и други артисти, които да осъществят по-близък и непринуден контакт, с почитателите на изкуството си.

“Капана фест” отново ще събере над 100 занаятчии от цялата страна, организирани в тематичните зони - Авторски изделия, Натурални храни и напитки, Градска мода, Базар за грамофонни плочи, Дом на Книгата Сашо Костов, Керамика, Бижутерия и Козметика. За втори път тази година ще можете да се насладите на майсторски забъркани вкусотии, изящно изработени украшения, свежи идеи, и класния подбор на познавачите в музиката и литературата. Непосредствената среща с авторите и пъстрият свят, в който ще ви потопят с изделията си, ще ви даде възможност да изберете своят спомен от юбилейното издание на “Капана фест”.

Събитието е част от Културния Календар на Община Пловдив за 2020 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови