Дискусия по повод българското участие на Венецианското биенале

OFFNews 22 май 2019 в 19:00 3762 0

Снимка от българската инсталация на тазгодишното Венецианско биенале.

Културният център на Софийския университет има удоволствието да ви покани на "Венецианското биенале и българското участие" - представяне и разговор върху проекта "Как живеем" на Рада Букова и Лазар Лютаков, представил страната на 58-то издание на форума.

След осем години България отново присъства на Венецианското биенале. Какво представлява форумът и защо е важно участието ни там? Колко "национален" трябва да е националният павилион и какво значи националното като принцип за участие в художествено събитие? Как се вписва изложбата "Как живеем" на Рада Букова и Лазар Лютаков в "интересните времена" на 58-то му издание?

За всичко това ще може да говорите с Вера Млечевска, куратор на българския павилион; Яра Бубнова, комисар на участието и и.д. директор на Националната галерия; и двама от участниците в журито, избрало проекта - Аделина Филева, директор на Софийски градска художествена галерия, и Кирил Василев, преподавател в специалност "Културология" в СУ и галерист на университетската галерия "Алма Матер".

Датата на събитието е 29 май, Тетрална зала (Ректорат, вход от бул. "Цар Освободител"). Начало: 18:30 часа. Вход свободен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови