Днес се открива Международния фестивал 'Дни на куклите' в Бургас (програма)

OFFNews 04 август 2019 в 13:19 3397 0

Снимка Държавен Куклен Театър - Бургас

Любимият фестивал на малчуганите в Бургас „Дни на куклите“ започва днес от 19.00 часа на сцена „Охлюва“.

Своеобразен семеен албум от своята 65-годишна история представя Държавен куклен театър – Бургас. Емоционалната изложба събира най-вълнуващите спомени на театъра в 24 фотоса. Проявата е част от VII – то издание на фестивала „Дни на куклите“ и вече радва минувачите пред алеята на Културен център „Морско казино“.

Експозицията „65-години Държавен куклен театър – Бургас“ показва вълнуващи моменти от творческия процес по създаването на един спектакъл, задгранични и национални турнета на трупата през годините, участия в интересни фестивали и емоционални моменти на сцената. Изложбата включва почти всички представления поставяни през последните 25 години, както и няколко заглавия от по-далечното минало оставили трайна следа в историята на бургаския куклен театър.

До 11 август на открита сцена „Охлюва“ започват най-чаканите летни дни – „Дни на куклите“. Ще бъдат представени любими детски приказки – „Снежанка и седемте джуджета“, „Дъщерята на самурая“, „Котаракът в чизми“, „Рибарят и златната рибка“ „Принцесите и змеят“ и „Чудните готвачи“. Във фестивала ще се включат и театри от Англия, Испания и Естония . В афиша на събитието са включени чуждестранните постановки „Куклен цирк“ на театър „Notsy Oyster“, „Изгубеното време“ на театър „PLUS“ и „Умка – полярното мече“ на театър „Проект“.

Всички постановки са с вход свободен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови