Домът на киното със специална прожекция на документалния филм "Папа Франциск: Човек на думата си"

OFFNews 09 май 2019 в 10:50 1852 0

Във връзка с гостуването на папа Франциск в София Домът на киното представя отново на екран документалния филм "Папа Франциск: Човек на думата си" на легендарния режисьор Вим Вендерс. 

Прожекцията ще бъде на 11 май от 18,30 часа.

Филмът представя идеите на папата и неговите послания - той коментира проблеми, свързани с бедността, семейството, опазването на природата, социалната справедливост, имиграцията и материализма. Неговият апел за мир в конфликтните зони по света провокира и диалог между различните религии, който притежава сила за обединение на хората от цял свят.

„Папа Франциск има подобно присъствие на екрана като някои от най-големите филмови звезди, с които ме е свързвала работата ми. Но при него то идва отвътре, от неговите убеждения и вяра, както и от желанието му да говори с всички нас“, споделя Вендерс за главата на римокатолическата църква. За него Папа Франциск е пример за човек, който държи на думата си и е абсолютно директен и спонтанен в искреността си.

„Филмът на Вендерс очертава забележителния опит на Франсис в нов либерализъм и социална ангажираност, доста по-различен от консерватизма на двамата му предшественици”, пише британското издание
The Guardian.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови