Дрескодът за този св. Валентин беше синьото

ОFFNews 15 февруари 2019 в 09:37 2283 1

Снимка Ивелина Чолакова

Дрескодът за този Св. Валентин беше синьото – заради „Любов до синьо“, книгата, която още преди да се е появила в книжарниците, стана хит, защото това е може би най-очакваното заглавие на месеца, жадувано от хилядите почитатели на Добромир Банев.

Централното фоайе на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий”, където се състоя премиерата на книгата, се оказа твърде тясно за многобройните гости, които се стекоха, за да станат част от това събитие, да чуят великолепните стихове на поета и да си вземат новата му стихосбирка с автограф.

Причината книгата да излезе в издание на „Персей“ носи името Маргарита Петкова – мой много скъп приятел и автор – призна издателят Пламен Тотев. - Преди няколко години тя ми заговори за един талантлив поет на име Добромир Банев, който също е от Ловеч, моя роден град.

Маргарита ни запозна и когато той беше готов с книгата си „Аз съм в другото такси“, те ми се обадиха, за да ми предложат да я издам. Нямах никакви колебания, защото не се съмнявах в литературните ѝ качества. Книгата излезе и за 2 години претърпя 3 издания – нещо, с което малцина български автори днес могат да се похвалят. Също такива са очакванията ми и за най-новата книга на Добри - „Любов до синьо“.

Редакторката на книгата - поетесата Маргарита Петкова, беше съвсем лаконична, но точна, както само тя умее:

„Толкова добре работим с Добри, че сглобихме книгата за един ден. Поправих… две запетайки”.

Стотиците гости на премиерата – актьори, певци, поети, журналисти и почитатели, слушаха в захлас и с обожание стиховете на Добромир Банев, горещо го аплодираха и след това два часа търпеливо чакаха, за да получат своя автограф от него. Подобна шеметна премиера, невероятният интерес към книгата и любовта на толкова много хора категорично потвърждават факта, че Добромир Банев е един от най-обичаните български автори днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

1

ELPIDA

22.02 2019 в 22:46

Прекрасен БЪЛГАРСКИ поет; поетичен сборник с чудесни стихове на БЪЛГАРСКИ език! Начало на съобщение с "ДРЕСКОД"... Накрая всичко - ДРИС-КОД ! Е как можахте Offnews ?! Не позволявайте такива чуждици там където не им е мястото!